M-Tafsiri Africa

Prisniveau

Kr. 2.000 - 3.000

Hjemby

Områder

Varighed

60 - 90 min

Profil

1 Slummen Reagan Nyachienga (fra Nairobis slum) fortæller sammen med Amalie Asmild (fra et parcelhus i Jylland) om, hvordan de hver især oplever slummen.
2 Et kulturmøde ”Hvorfor siger du ikke bare, hvad du mener?”
Hvorfor er det svært at gøre sig forståelig over for folk fra en anden kultur?
3 At rejse er at forandre sig Hvordan føles det at rejse fra Nairobi til en dansk familie i tre måneder?
Eller at rejse til Nairobis slum i et halvt år?
Med levende og livsbekræftende musik fra Kenya!

Læs mere...

Mere om M-Tafsiri Africa

M-Tafsiri Africa Duo er i Danmark næste gang i oktober til december 2018.

Om "Slummen": Hvordan er slum egentlig og kan man faktisk bo der?
Nairobis slum set udefra og indefra.
Reagan Oduor Nyachienga (som er opvokset i Nairobis slum, og som stadig bor og arbejder der) fortæller sammen med Amalie Malmgren Asmild (som er opvokset i et helt almindeligt parcelhus i Jylland) om, hvordan de hver især oplever slummen.
Hvordan ser der ud?
Hvordan er hverdagen?
Hvordan er det rent faktisk at bo der?
M-Tafsiri Africa Duo vil undervejs i foredraget spille eksempler på den levende og livsbekræftende musik fra Kenya, ligesom de vil involvere tilhørerne i de diskussioner, der gerne skulle ende med at gøre os alle klogere.

Om "Et Kulturmøde": Hvad i himlen er det, de ikke forstår, når man nu selv synes, at man siger tingene klart og tydeligt?
For Obelix var det ikke svært at ”forstå” andre kulturer, for de var skøre, og så var den ikke længere, men hvad, hvis man nu har lyst til at gå et skridt længere end det?
Amalie Malmgren Asmild fra Danmark og Reagan Oduor Nyachienga fra Kenya ved, hvad de taler om, når de taler om kulturforskelle. Efter at havde boet sammen, lavet musik sammen og optrådt sammen i både Danmark og Kenya, fortæller de nu om alle de små og store forskelle, der gør samværet mellem folk fra forskellige kulturer så besværligt, men som også gør det både farverigt og lærerigt.
Et musikforedrag der også viser, hvad der sker, når forskellige musiktraditioner mødes og begynder at spille sammen.

Om "At rejse er at forandre sig":
Hvordan føles det at rejse fra Nairobis slum til Danmark og bo hos en dansk familie i tre måneder?
Hvordan føles det at rejse fra Danmark til Kenya og bo i Nairobis slum i et halvt år?
Foredraget er krydret med anekdoter og beretninger fra et spændende kulturmøde mellem Kenya og Danmark, og er blandet med musik, der viser, hvad der kan ske, når en dansk og en kenyansk musiker begynder af dele deres musik med hinanden.

M-Tafsiri Africa Duo spiller koncerter på festivaller, i kirker og menighedshuse, musikforeninger og skoler, spillesteder og caféer samt til private fester. De afholder desuden foredrag og workshops for foreninger, virksomheder, menigheder, aftenskoler og højskoler. Programmernes længde og fokus kan tilpasses arrangørernes ønske.

Reagan er en karismatisk kenyansk perkussionist, som til daglig dedikerer sin musik til at hjælpe udsatte og forældreløse børn i Kenya. Sammen med den unge danske violinist Amalie Malmgren Asmild har han dannet M-Tafsiri Africa Duo. Duoen blander kenyansk traditionelt perkussion-musik og Reagans nyskrevne sange med Amalies violin og sang inspireret af middelalderlig nordisk folkemusik.
De to musikere mødtes i Nairobi i Kabirias slum i sommeren 2016, hvor duoen senere udsprang af M-Tafsiri Africa Band.
Gennem foredrag, koncerter og interaktion med publikum åbnes døren for livet i Kenya, en ung generation som balancerer midt imellem håb og håbløshed, og musikkens evne til at kommunikere og overvinde kulturbarrierer.

Kontakt M-Tafsiri Africa

Kontakt M-Tafsiri Africa via formularen her, så vil M-Tafsiri Africa vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.