Foredrag v. Bjørn Fred Jensen

Prisniveau

Kr. 2.000 - 4.000

Hjemby

Områder

Varighed

1-2 timer

Profil

Hej, jeg hedder Bjørn, er 35, og cand.mag. i filosofi. Jeg tilbyder en række spændende og inspirerende filosofiske foredrag. Publikum vil blive indført i filosofiske problemstillinger og hvordan de berører vores liv og hverdag.

Kontakt mig og få et uforpligtende tilbud. Jeg kommer ud i hele landet.

Glæder mig til at høre fra dig!

Læs mere...

Mere om Foredrag v. Bjørn Fred Jensen

Nedenfor kan du læse mere om de foredrag, jeg pt. udbyder. Ønsker du et særligt emne eller en særlig vinkel, så finder vi ud af det. Du kan også læse om min baggrund og mit arbejde med filosofien.

FOREDRAG:

1) Fransk filosofi: eksistentialisme
I efterkrigstidens Frankrig begyndte den filosofiske retning 'eksistentialisme' at blive populær. Oven på krigens traumer, søgte man svar på hvad et menneske egentlig er; hvilke muligheder og hvilke ansvar står det overfor?

Tankevækkende foredrag, der giver mulighed for at reflektere over eget liv ved hjælp af kendte, franske filosoffer som Jean-Paul Sartre, Simone De Beauvoir og Albert Camus.

Nøgleord: Eksistens, mening, Frankrig.

2) Filosofi og improvisationsmusik
Improvisation betyder at gøre noget 'uforudset'; når musikeren improviserer, skaber han de musikalske ideer på stedet, uden at overveje om de er 'rigtige' eller 'forkerte'. Hvordan kan man bruge filosofien til at forstå dette fænomen?

Et originalt foredrag, der vil give nye perspektiver på, hvordan man kan forstå improvisationsmusik. Centrale emner fra især jazzens historie vil blive behandlet.

Nøgleord: Jazz, spontanitet, ideskabelse, improvisation.

3) Nietzsche og Guds død
Gud er død er en af de mest berømte og berygtede sætninger i den europæiske idéhistorie. Men hvad mente Nietzsche egentlig med de ord? Og hvordan har hans tanker påvirket det samfund vi lever i i dag?

En god introduktion til Nietzsches filosofi og centrale ideer fra filosofiens historie, samt et bud på hvordan filosofien kan bruges i dag.

Nøgleord: Religion, metafysik, nihilisme, filosofihistorie.

4) Filosofien bag iværksætteri
Iværksætteri er forbundet med store drømme og store risici. Det er ligeledes én af vor tids helt store trends. Flere drømmer om at starte sin egen forretning og generer store gevinster. Men hvordan kan vi forstå denne trend bedre? Er det noget i tidsånden, der gør iværksætteri mere eftertragtet?

Et foredrag der vil undersøge begreber som kreativitet og innovation; hvad betyder de? Hvorfor er de så populære i dag? Og hvordan hænger de sammen med iværksætterens arbejde?

Nøgleord: iværksætteri, kreativitet, innovation, trends.

-------------
BIOGRAFI

Navn
Bjørn Fred Jensen

Arbejde
Selvstændig inden for filosofi og musik

Uddannelse
Sep. 2012 - Aug. 2014 Cand. Mag. i filosofi fra Københavns Universitet. Studieophold i Saint-Étienne, Frankrig. Kandidatafhandling om Nietzsches kunstforståelse. Udvekslingsophold (ERASMUS) på Université de Nice-Sophia Antipolis (August 2010-juni 2011). Sep. 2007 - Jan. 2013 Bachelor I filosofi fra Københavns Universitet, med ECTS-point fra CBS, SDU og Nice-Sophia Antipolis.

Udvalgte akademiske aktiviteter
Siden 2019: hjemmesiden www.Soundofphilosophy.com: essays og ideer om forholdet mellem musik og filosofi.
Siden okt. 2014: Events omhandlende jazz og filosofi: Jazz - en moderne filosofi? Foredrag om forbindelsen mellem Nietzsche and jazz kombineret med live jazz. Web: jazz-philosophy.com.
Siden 2014: foredrag om filosofiske emner
Feb. 2011: guitarbjorn.blogspot.dk - filosofi-blog med essays om musik og filosofi:

Improvisation og det ubevidste, Sep. 2017
Surrealisme og det ubevidste, Sep. 2017
Bebop: individualisme og sammenspil, Sep. 2017
Platon: metafysik og musikteori, Okt. 2017
Metafysik og improvisation, Okt. 2017
Nietzsche: amoralsk improvisation, Nov. 2017
Nietzsche: improvisation og nihilisme, Nov. 2017

Aug - Sep. 2016: Undervisningspraktik i filosofi og fransk på Næstved Gymnasium.
Sep. 2016 - Dec. 2017: Vikar Damhusengens Skole.
Sep. 2015 - I P8 Jazz - fortæller om Nietzsche and Oscar Peterson.

Udvalgte publikationer:
Jan. 2015 for Dansk Magisterforening. Skriver om Nietzsche and Platon.
Feb. 2016 Skriver for Si Italia. Om Nietzsche and Thomas Mann.
Mar. 2018 Skriver for Jazz Special. Skriver om Django Reinhardt.

Videoklip

Kontakt Foredrag v. Bjørn Fred Jensen

Kontakt Foredrag v. Bjørn Fred Jensen via formularen her, så vil Foredrag v. Bjørn Fred Jensen vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.