Ivan Andersen

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 7 timer

Ivan Andersen

Prisniveau

Kr. 1.000 - 3.000

Hjemby

Varighed

90 minutter

Profil

Jeg kan lide at gå på opdagelse i den brogede verden og i det fantastiske liv, og jeg elsker at formidle de oplevelser, det giver. Og der er nok at udforske, når hver dør, man åbner, giver adgang til ti nye døre.
Hvis I er med på den, skal jeg med glæde fortælle jer om min opdagelsesrejse i tilværelsen - eller måske vil I hellere høre et af de konkrete udfald af mine 'prøveboringer'?

I NÆROMRÅDET - foredrag med billeder

I efteråret 2015 inviterede jeg mig selv til at besøge en roma-bebyggelse, Craica, i Baia Mare i Rumænien for at se, om jeg på nogen måde kunne bidrage med noget, der kunne bedre deres livssituation (se billedet: Modeopvisning i Craica)
Det blev en spændende tur og med et interessant udfald.

I foredrag og billeder åbner jeg for en verden af armod, du næppe forestiller dig at møde i EU-søsterlandet, Rumænien - men jeg lover, at det ikke bliver bare klynk. Jeg må også yde Rumænien retfærdighed og vise jer et usædvanligt smukt og gæstfrit land!

Flygtningedebatten er på sit højeste, og et af nøgleordene er ‘nærområdet’. Det er dér, vi hører, at flygtningene skal blive i stedet for at komme her.
I Europa har vi en overset gruppe af interne flygtninge: Sigøjnere eller romaer, som jeg hellere vil kalde dem. Ingen kender det nøjagtige tal, men det er omkring 10 millioner.
Rigtig mange romaer lever under ekstremt fattige og kummerlige forhold i de lande, hvor de bor - i deres 'nærområde'.


LIVET ER IKKE DET VÆRSTE, MAN HAR…causeri med billeder
- Om livet uden for navlen -
“I vores kultur bliver vi mere og mere navlebeskuende, og vi skal hver for sig være de smukkeste, de bedste, de klogeste osv.
I dette foredrag vil jeg rette blikket mod livet uden for egen navle, og jeg vil bede Benny Andersen, H C Andersen, Minik Rosing og andre dygtige mennesker om hjælp - og de er der - parat til at hjælpe os alle sammen.
Foredraget åbner døre til nogle overraskende betragtninger om livet på denne klode!”


LYS OG LIV - causeri med billeder

Om de største gåder og de smukkeste udtryk for natur og kultur, nemlig lyset og livet. Inspirationen er hentet fra kunst, litteratur, filosofi, religion og fra naturvidenskab.
Foredraget er krydret med overraskende lyseksperimenter.

Til alle tider har mennesker forstået, at lyset var helt afgørende for livet. Vi kan se det af fund fra oldtiden og læse om det i gamle skrifter. I vor egen tid kredser digtere, kunstnere og filosoffer ofte om den samme ide: lyset er livets forudsætning.
Også naturvidenskaben interesserer sig for det, og ustandseligt må vi vende tilbage til de store spørgsmål:
Hvad er lys?
Hvad er liv?
I foredraget forfølger vi disse spørgsmål, og det skal vise sig, at intet er let, når vi gør forsøg på at besvare dem. Til gengæld bliver man dybt fascineret af smukke og interessante lysfænomener og af de mange gådefulde sider ved livsytringerne hos de mindste som de største organismer.ANDRE FOREDRAG

Hvis I ønsker det, kan jeg lave separate foredrag om LYS og om LIV i stedet for foredraget LYS OG LIV.
Jeg har været langt omkring i mine undersøgelser af tilværelsen, så I er velkomne til at foreslå andre emner til foredrag - måske kunne jeg opfylde jeres ønske :-)

Kontakt Ivan Andersen

Kontakt Ivan Andersen via formularen her, så vil Ivan Andersen vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.