Castles in the Air

Castles in the Air

Prisniveau

Kr. 20.000 - 30.000

Hjemby

Varighed

90 minutter

Profil

Castles in the Air er et tour de force gennem en skabelsesproces, og publikum får en sjælden mulighed for at komme helt tæt på tilblivelsen af både et skulpturelt værk og et musisk værk.
Det er Louise Hindsgavl og musikerne Randi Pontoppidan, Simon Toldam og Thomas Agergaard der sammen udgør Castles in the Air. Deres musik/skulptur-performance inviterer publikum med ind i det skabende rum og publikums valg undervejs får indflydelse på både hvordan værket og musikken udvikler sig.

I begyndelsen er der intet andet end intentioner. I kraft af Louise Hindsgavl samspil med publikum begynder værket at udvikle sig, - og når det skulpturelle værk begynder at tage form, reflekteres det i musikken, der også begynder at udvikle sig. Det skulpturelle værks udvikling og fremtoning fortolkes af musikerne, så de parallelt udvikler og skaber et unikt musisk værk. Det er en potentielt dramatisk færd man vover sig ud på i selskab med Castles in the Air, og publikum er helt involveret i skabelsesprocessen og bliver vidne til de udfordringer som kunstneren får i sit arbejde med værket.

Der er således lagt op til en usædvanlig oplevelse når kunstnerne ruller sig ud i en aften, hvor det er det absurde og det barokke, der er i højsædet. Hindsgavl opbygger en mindre skulptur i porcelæn. Udtrykket og indholdet af værket er baseret på publikums indflydelse, og udkrystalliseres gennem Hindsgavls hænder. Parallelt med skabelsen af porcelænsværket, skabes et unikt stykke musik. Den skabes ud fra udtrykket i skulpturen, og de handlinger som publikums ind-put kræver at Hindsgavl udfører. Musikken udvikler sig i den retning værket udvikler sig. - Værket udvikler sig i den retning publikum bestemmer. Det er et uhøjtidelig og spændende møde med de to kunstarter, hvor nærmest intet er givet på forhånd og hver aften udfolder sig på en unik måde, baseret på publikums indflydelse. Hver aften er enestående. Varighed: 1,5 time

De medvirkende:
Louise Hindsgavl: skulptur
Hindsgavl er i den absolutte front indenfor porcelæn. Det er ikke kun i Norden Louise Hindsgavl følges. Der er en hastigt voksende international bevågenhed for Hindsgavl fantastiske univers, der på engang er et gribende smukt, og samtidig er parret med vores tids menneskelige udfordringer og store politiske og miljørelaterede problematikker. - Hindsgavl's univers er aktuelt som aldrig før. Hun har udstillet over det meste af verden, og er repræsenteret på en lang række museer.
Hun er tildelt flere priser. Her i blandt Statens Kunstfonde 3-årige arbejdsstipendium

Randi Pontoppidan: Vokal og elektronik
Pontoppidan bevæger sig frit i stort set alle genre. Hendes repertoire er fyldt med overraskelser og spænder usædvaneligt vidt: fra pygmæsang, over opera til ny kompositionsmusik opført i verdens største koncertsale, som Carnegie Hall opera, Royal Albert Hall m.m. Pontoppidan er pioner inde for brug af elektronik og må i dag regnes for førende inden for dette felt.

Thomas Agergaard: Saxofoner, fløjter og perkussion
Agergaard arbejder i grænseområdet mellem improvisation og komposition.
Han favner vidt og har spillet sammen med et hav af dygtige musikere. Han og hans kompositioner danner centrale figurer i adskillige konstellationer, der ud over koncerter også indbefatter teaterstykker, film og udstillinger. Han har som musiker har opnået international anerkendelse og er tildelt flere priser, her i blandt Statens Kunstfonde 3-årige arbejdsstipendium.

Simon Toldam: Klaver, Keyboards og elektronik.
Toldam er en af Skandinaviens mest toneangivende og spændende avantgarde-musikere. Han er kendt for sit eksperimenterende og improviserende kompositionsarbejde, og har modtaget adskillige priser og nomineringer, her i blandt 4 jazzgrammier, og er blevet tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendium.

Kontakt Castles in the Air

Kontakt Castles in the Air via formularen her, så vil Castles in the Air vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.