Catalina Peña-Guillén & Jesper Sørensen

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 12 timer

Catalina Peña-Guillén & Jesper Sørensen

Prisniveau

Kr. 2.999 - 3.000

Hjemby

Områder

Varighed

To gange 45 minutter - eller efter aftale

Profil

I 1938 udvandrede 48 familier til Venezuela lokket af den danske stat. Det blev en fiasko, som blev fejet ind under gulvtæppet. Skandalen er for første gang afdækket i bogen "DET GLEMTE EKSPERIMENT" af Catalina Peña-Guillén og Jesper Sørensen, som viser unikke filmklip fra danskernes liv i Venezuela. Glæd dig til et lærerigt, humoristisk og uformelt foredrag.

CATALINA PEÑA-GUILLÉN er historisk og juridisk researcher med en doktorgrad i jura. Hun har en ph.d. i strafferet og en Master i spansksproget litteratur.
JESPER SØRENSEN er undersøgende journalist ved TV SYD. Han er prisnomineret for sine afslørende historier om forsikringsbranchen, Vejle Havn og Carl Holst. Desuden er han forfatter til musikbogen ”Alle dage er som søndag”.

DET GLEMTE EKSPERIMENT

I 1938 sejlede 48 arbejderfamilier væk fra triste kår i Danmark. De var blandt 500 ansøgere til Venezuelas tilbud om at bo i en dansk koloni med landbrugsjord og nye, rød-hvide huse.
For første gang arbejdede Danmark aktivt for at få danskere til at emigrere, men menneske-eksporten blev en skandale, som blev fejet ind under gulvtæppet. Siden lagde krigen et tæt røgslør over skandalen. Staten løb fra ansvaret, og i begge lande blev arkiverne lukket.
Catalina Peña-Guillén og Jesper Sørensen graver sandheden frem i foredraget og bogen "Det glemte eksperiment" (forlaget Rosenkilde & Bahnhof). Vi fortæller, hvad der skete og hvorfor, og vi viser filmklip fra danskernes ankomst og hverdag i Venezuela. Det er en enestående historisk sklldring om drømme, integration og politiske rævekager. Samtidig trækkes der tråde til nutidens Venezuela og Húgo Chávez.

"Sympatisk og meget omhyggeligt researchet bog".
(Chefredaktør og antropolog Anne Knudsen om "Det glemte eksperiment" i Weekendavisen).

"Yderst spændende powerpointshow krydret med gamle filmklip fra livet i den danske landbrugskoloni i Venezuela, som tilhørerne i Rebildcentret blev vidne til med beretninger om håb, slid, nabohjælp, sladder, integration, skuffelse og ansvarsforflygtigelse fra statens side"
(Nordjydske Stiftstidende om foredrag i Rebild, august 2015)

"Et virkelig godt foredrag med en spændende historie, som bliver glimrende fortalt".
(Birthe Brejning, formand for foreningen Ud & Oplev).

"Gribende og særdeles tankevækkende historie"
(Arne Mariager i Horsens Folkeblad)

"Veldokumenteret og læseværdig bog om Danmarks eneste eksperiment med en kollektiv udvandring i 1938 til Venezuela. Et hidtil ukendt stykke Danmarkshistorie føjer ny viden til dansk udvandrerhistorie... For historisk interesserede, men bogen giver indblik i en række personers usædvanlige skæbne. Derfor har den mere bred appel".
(Anny Skov Madsen i sin lektørudtalelse for de danske biblioteker).

"En interessant og forunderlig historie, som bør læses af mange".
(Ken Tarbensen, forfatter og seniorforsker ved Erhvervsarkivet).

Kontakt Catalina Peña-Guillén & Jesper Sørensen

Kontakt Catalina Peña-Guillén & Jesper Sørensen via formularen her, så vil Catalina Peña-Guillén & Jesper Sørensen vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.