Svarprocent

100%

Svartid

Inden for 4 timer

Jens Peter Madsen

Prisniveau

Kr. 3.000 - 5.000

Hjemby

Områder

Varighed

2 x 45 min.

Profil

Historiefortælleren var en efterspurgt person i "gamle dage" når folk var sammen og morede sig eller skulle lære noget. En dygtig fortæller kunne får folk til at gå til af grin, når han fortalte de kendte skrøner. Han kunne få alle til at blive stille, når han fortalte historier om livets sorger og glæder. Jens Peter Madsen fortæller historie som den gang og fortæller historier i nutidens medier. Søg ham på Facebook og Youtube. Book hans foredrag på video direkte til dine kunders hjemmeskærm.

Læs mere...

Mere om Jens Peter Madsen

Historiefortæller Jens Peter Madsen bor i landsbyen Davinde uden for Odense. Han stammer fra Åle, som ligger 20 kilometer vest for Horsens ved Gudenåen. Her tilbragte han de første 18 år af sit liv på en landejendom med 6 søskende. Lærergerningen bragte ham til Vrå Højskole, Gedved Seminarium, København, Fakse Ladeplads og nu Davinde ved Odense, hvor han i en årrække var lærer ved Fyns Pædagogseminarium. De sidste 10 år har han arbejdet på fuld til som mundtlig historiefortæller, foredragsholder og underviser i mundtlig historiefortælling.
Han er aktuel med bogen om at fortælle historier "Lige ud af hovedet og uden bog - sådan bliver du verdens bedste historiefortæller" Forlaget Underskoven maj 2017 samt med historien om "En dreng med en livlig fantasi" på internetsiden og Appen - Storybox.dk
Læs også Blogindlæg https://info.eventzonen.dk/saadan-bliver-du-en-af-hverdagens-gode-historiefortaellere
Benyt "Fortælletime DIREKTE" på Youtube og Facebook gratis hver onsdag og søndag k. 10 -11

Vælg mellem følgende foredrag:

1. Den gang bedstefar var dreng
Et foredrag om at fortælle barndomshistorier som skaber mening og sammenhæng på tværs af generationer - og som får dine børnebørn til at lytte. Foredraget tager udgangspunkt i mine egne barndomshistorier og giver ideer til hvordan du selv kommer på sporet af flere erindringer og fortæller dem.

2. Jeg vidste hvor paradisets have lå - bibelhistorie som vi hørte den i vor skoletid
"Min farmor, som var forskole lærerinde i 50erne og 60erne, fortalte bibelhistorie - lige ud af hovedet og uden bog - og allerede før jeg startede i skole vidste jeg, hvor paradisets have lå. Det var lige nede i farmors baghave. Da jeg startede i skole i 1957 fik vi også fortalt bibelhistorie og lærte sangene som hørte til"

3. Danmarkshistorie - fortalt som i gamle dage
Et foredrag om den mundtlige fortælling i skolen før og nu - Tag med til Finnerup Lade i 1286 og oplev mordet på Kong Erik Klipping. Hør om Rolf Krake og hans mænd og om den gang Niels Ebbesen dræbte den kullede Greve - fortalt som mundtlige historier "Lige ud af hovedet og uden bog"

4. Lille Claus og store Claus
Et foredrag om, at være den lille og om at have fantasien og livsmodet med sig. Foredraget tager udgangspunkt i H.C. Andersen historien om “Lille Claus og Store Claus” samt andre af fortællerens egne barndomshistorier. Vi har alle historier, som har betydet noget særligt i vores liv, find dem frem og lær at fortælle dem “lige ud af hovedet og uden bog”

5. Historier om at være barn i 1950erne
Muntre og eftertænksomme historier om fantasi, leg, skoledage, voksne som fortalte historier og meget andet. En oplevelser som sætter gang i lytterens erindringer og og som lukker op for en munter dialog om livet som barn den gang og nu.
6. Vores H.C.Andersen - en musikalsk historie om en dreng med store ører, vågne øjne og en livlig fantasi
Foredraget tager udgangspunkt i H.C.Andersens egner barndomserindringer, som han skrev om i bogen "Mit livs eventyr" og i en række af sine sange og eventyr. Medvirkende er fortæller og musiker, Carl Erik Lundgaard og Jens Peter Madsen

7. Sæt dit liv i fortælling
Et foredrag om den betydning som mundtlig fortælling har i menneskers liv og om, hvorfor det er vigtigt at fortælle historier om sit livs oplevelser og erfaringer. Foredraget inspirerer til at erindre mere og til at fortælle flere og bedre selvoplevede historier, som andre mennesker gerne vil lytter til.

8. Vores HC.Andersxen
- en musikalsk historie om en dreng med store ører, vågne øjne og en livlig fantasi.
Forestillingen tager udgangspunkt i historier om H.C.Andersens barndom i Odense for godt 200 år siden og i et udvalg af de sange og eventyr som han skrev blandt andet med inspiration fra sin egen barndom. Inspireret af H.C.Andersens univers fortæller vi et udvalg af vore egne barndomshistorier. Det er en munter og utraditionel vinkel på H.C.Andersen. Foredraget er støttet af H.C.Andersen Festivals i Odense. Medvirkende: Carl Erik Lundgaard og Jens Peter Madsen. Honorar 6000 kr

9. Simonfortællinger
Forestillingen er et engageret bud på det, som gør Simon glad trods alder, hårtab og snarlig pensionering. Det er fortællekunst, sang og musik som dyrker livsglæden og sætter drømmene fri. Medvirkende fortæller Jens Peter Madsen og musiker Carl Erik Lundgaard - Honorar: 6000 kr.

10. Gnavne gamle mænd
Gnavne gamle mænd er tre af Danmarks mest erfarne og rynkede historiefortællere i et forrygende fortælle-show. Her spiddes alderdommens glæder og fortrædeligheder i pinlig ærlighed, grov humor og befriende latter.
Man siger, at gamle mænd er gnavne, i hvert fald mere gnavne end andre. Det er simpelthen en fejltolkning af facts.
Det er sandt, at vi er ældre, men vi er også mere skarpsynede, vi er mere velformulerede, vi er mere realistiske, og vore analytiske evner er mere trænede. Det hænder også, at vi er mere overbærende og frem for alt, at er vi mere ærlige end yngre mænd. Naturligvis! Det er alt sammen udtryk for vores enorme livserfaring.
I vores show Gnavne Gamle Mænd deler vi villigt og rundhåndet ud af vores erfaringer og vores oprigtige syn på omverdenen og dens mangler og aldersdiskriminerende tiltag. Vi lader humoren og komikken dominere hele vejen igennem, også når det gælder egne mangler og særheder.
Send bud efter Gnavne Gamle Mænd, så får du 2 x 50 minutters topprofessionel underholdning af landets mest erfarne og travle historiefortællere. Et samarbejde mellem fortællerne Carl Erik Lundgaard, Gravers Graversen og Jens Peter Madsen. Honorar 9000 kr.

Det særlige ved Jens Peter Madsens fortællestil er et skarpt øje for de billedskabende detaljer i historierne, som sætter den indre billeddannelse i gang og som åbner for lytterens egne erindringsbilleder og fantasi. Og helt i overensstemmelse med den mundtlige fortælletraditions dybeste rødder, danner det nye stærke erindringsbilleder og lyst til selv at fortælle. Jens Peter Madsen kan skabe resonans med sit publikum. Han er så fortrolig med sine historier, at han kan forme og betone dem i mødet med publikum.
Han har grundlagt sin egen fortællelyst i en barndom, hvor han fandt mange fortællende voksne, og hvor der var tid og plads til selvforglemmelse i fantasi og leg.

Videoklip

Anmeldelser ( | af Jens Peter Madsen: 4,8 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser )

5
1
5

Medrivende og tankevækkende

Vi var omkring 75 medlemmer af vor forening, som Jens Peter alene ved fortællinger førte os rundt i et univers af historiske begivenheder, selvoplevelser, fortolket fra børnehøjde, med lune og en stor sans for og give stof til eftertanke. En spædende og hyggelig aften.

Anmeldt af Foreningen Norden, Langeskov d. 9. oktober 2018
5
1
5

Vigtig og vedkommende historiefortælling

Jens Peter Madsen fortæller med nærvær og varme. En forunderlig ro sænker sig, mens han påminder os alle om, hvor vigtigt det er at mødes, at fortælle, at lytte. Jens Peter Madsens fortællinger fra barndommen kalder også publikums egne erindringer frem på fineste vis!

Anmeldt af Anne Fauslet Kongsted, Kirke- og Kulturmedarbejder d. 30. november 2016

Kontakt Jens Peter Madsen

Kontakt Jens Peter Madsen via formularen her, så vil Jens Peter Madsen vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.