Svarprocent

100%

Svartid

Inden for 1 time

Jens Peter Madsen

Prisniveau

Kr. 2.500 - 3.000

Hjemby

Områder

Varighed

2 x 45 min.

Profil

Når Jens Peter Madsen fortæller lune og billedskabende historier, blomstrer publikums egne erindringer og de vil gerne høre flere og flere - Og det får de altid - for Jens Peter elsker at fortælle historier. Han fortæller historier "Lige ud af hovedet og uden bog", sådan, som han lærte det at kende som barn et sted på landet i Midtjylland. Han deler sine ideer og metoder til - Læs hans Blogindlæg https://info.eventzonen.dk/saadan-bliver-du-en-af-hverdagens-gode-historiefortaellere

Læs mere...

Mere om Jens Peter Madsen

Fortælleren, Jens Peter Madsen er aktuel med bogen om at fortælle historier "Lige ud af hovedet og uden bog - sådan bliver du verdens bedste historiefortæller" Forlaget Underskoven maj 2017 samt med Internet billedbogen "En dreng med en livlig fantasi" på internetsiden og Appen - Storybox.dk

Han er kendt for sine underholdende og eftertænksomme erindringshistorier og frie fortolkninger af danmarkshistorie, bibelhistorie, litterære klassikere og overleverede eventyr, fabler og skrøner for børn, unge og voksne
Han er sine egne historiers forfatter, og i den mundtlige fortællertraditionens bedste stil bevæger han sig frit fra kulturhistoriens stærkeste værker og overleveringer til personlige erindringer og fantasi.
Det særlige ved Jens Peter Madsens fortællestil er et skarpt øje for de billedskabende detaljer i historierne, som sætter den indre billeddannelse i gang og som åbner for lytterens egne erindringsbilleder og fantasi. Og helt i overensstemmelse med den mundtlige fortælletraditions dybeste rødder, danner det nye stærke erindringsbilleder og lyst til selv at fortælle. Jens Peter Madsen kan skabe resonans med sit publikum. Han er så fortrolig med sine historier, at han kan forme og betone dem i mødet med publikum.
Han har grundlagt sin egen fortællelyst i en barndom, hvor han fandt mange fortællende voksne, og hvor der var tid og plads til selvforglemmelse i fantasi og leg.

Underviser, foredragsholder og konsulent;
Jens Peter Madsen kan undervise i, holde foredrag om og igangsætte storytelling, som fortællekunst og som metode i undervisning, pædagogik og socialt arbejde. Han har sin bagrund i et omfattende studie af narrativ teori og i sit virke som efterskolelærer, seminarielektor og udviklingskonsulent for narrativt inspirerede projekter og forløb, aktuelt i kulturvirksomheden Madsen&Hjernø, som tilbyder igangsættende fortælleoplevelser for voksne samt processer og forløb om storytelling til private og offentlige virksomheder og institutioner.

Iværksætteren;
Jens Peter Madsen kan inspirere, idegenere, planlægge og gennemføre kreative og kulturelle projekter, forestillinger og forløb alene og i samarbejde med andre. Han har et livslangt erfaringsgrundlag fra uortodokse ungdomsinitiativer, politiske og kulturelle bevægelser, undervisning og oplysningsarbejde, kulturelt foreningsarbejde og fra sit arbejde som udøvende professionel kunstner gennem 15 år.
Jens Peter Madsen er ideudvikler og igangsætter af et stort antal innovative udviklingsarbejder omkring kulturvirksomheden Madsen& Hjernø, som støttes og inspireres af aktive kulturkræfter i Odense, Vejle og Region Syddanmark, herunder blandt andet projekterne SpokenWord Festival i Odense, Storytelling i digitale medier (MeeWeeRoom, Storybox, og digitalstoryteller.dk) Huskomponist i Spinderihallerne m.m..

Digital Storyteller;
Jens Peter Madsen kan med sin egen storytelling og instruktion af andre storytellere, erhversledere og fagfolk overvinde de digitale mediers distance i forhold til brugeren, og etablere en oplevelse af at fortælleren kommer tilstede gennem brugerens medie.
Jens Peter Madsens udviklingsarbejde med digital Storytelling bygger på den grundantagelse; at digital tilstedeværelse er en realitet i en hastigt voksende befolkningsgruppes verden.

En ny tids storyteller;
Optræder lige så gerne for et levende publikum som for et digitalt tilstedeværende publikum. Han vil underholde, involvere og engagere sit publikum.

Storytelling bygger på en mundtlig fortælletradition, som mennesker til alle tider har brugt til at dele erfaringer med hinanden og til at finde mening og værdier i tilværelsen. Det er en særlig sprogform, som fandt sine former, udtryk og genrer, i dens praktiske udøvelse under fester, ceremonier og læring, og som forfinedes af mestrenes særligt billedrige, sanselige og poetiske sprog. Det er en sprogform, som huskes i billeder, rytmer og stemninger, og som vi derfor erindrer og gengiver meget bedre en det vi har læst.

Jens Peter Madsen, f. 1950 i Aale vest for Horsens, Efterskole- og seminarielærer til 2008; Optrådt professionelt med storytelling fra 1996; Partner i kulturvirksomheden Madsen&Hjernø fra 2008; Ideudvikler af digital storytelling 2009 -; Kunstnerisk leder af Spoken Word Festival i Odense 2010 - 2013; Initiativtager til Story Slam Odense og kunstnerisk leder af Story-IN på Vrå Højskole.

Videoklip

Anmeldelser ( | af Jens Peter Madsen: 4,8 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser )

5
1
5

Medrivende og tankevækkende

Vi var omkring 75 medlemmer af vor forening, som Jens Peter alene ved fortællinger førte os rundt i et univers af historiske begivenheder, selvoplevelser, fortolket fra børnehøjde, med lune og en stor sans for og give stof til eftertanke. En spædende og hyggelig aften.

Anmeldt af Foreningen Norden, Langeskov d. 9. oktober 2018
5
1
5

Vigtig og vedkommende historiefortælling

Jens Peter Madsen fortæller med nærvær og varme. En forunderlig ro sænker sig, mens han påminder os alle om, hvor vigtigt det er at mødes, at fortælle, at lytte. Jens Peter Madsens fortællinger fra barndommen kalder også publikums egne erindringer frem på fineste vis!

Anmeldt af Anne Fauslet Kongsted, Kirke- og Kulturmedarbejder d. 30. november 2016

Kontakt Jens Peter Madsen

Kontakt Jens Peter Madsen via formularen her, så vil Jens Peter Madsen vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.