Jonas Kirk - Mit liv som "menneske"

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 2 timer

Jonas Kirk - Mit liv som "menneske"

Prisniveau

Kr. 2.800 - 9.500

Hjemby

Områder

Varighed

90 minutter

Profil

Om at være 21 år, autist og tryllekunstner.
I foredraget fortæller Jonas om de forhindringer, han har mødt på vejen og hvordan han har fundet sig selv i magiens univers.

Jonas er født 1998 i Måløv, hvor han i dag stadig er bosat. Som lille var Jonas en glad og udadvendt dreng, det eneste var dog at han først udviklede reel tale, da han var fire år.
Ingen tænkte dengang på en autismediagnose, og heller ikke da Jonas i en periode inden han kunne tale, var til udredning på børne-psykiatrisk afdeling.
Som 13-årig bliver Jonas erklæret infantil-autist, og må nu lære at leve med en diagnose. Ikke blot én men flere diagnoser, for Jonas har kort tid forinden også fået konstateret ordblindhed.

"Det er svært at være elve år - Der' så meget, som man ikke forstår..." - sådan lyder de indledende linjer i Laus Høybye's sang om Krumme og om at svæve mellem at være barn og teenager.
Det samme gør sig gældende for Jonas, som stadig tror på Julemanden og sagnmyten om Holger Danske. Han er ikke som de andre børn, og det bemærkes i de sociale kredse.

Jonas bliver mobbet med sine sære interesser og sin talevanskelighed, og det får Jonas til at stille sig selv det store spørgsmål: "hvem er jeg som menneske?" - et spørgsmål som han finder svaret på i det magiske univers han hver dag på værelset som teenager bevæger sig ind i, når han tryller og drømmer sig væk i illusionernes verden.
Efter et par turbulente folkeskoleår med et skift fra Ordblindeinstituttet til en specialklasse for autister, begynder Jonas på Sorø Fri Fagskole, hvor han starter på en linje med gastronomi, og sidenhen begynder et uddannelsesforløb indenfor mad og detailhandel.

I sommeren 2018 knækker Jonas nakken på sin arbejdsplads, og de efterfølgende måneder bliver et forløb med sygemelding, stress og depression hvor Jonas må erkende, at han skal arbejde med sin autisme-diagnose for at finde sig selv igen. Hos institutionen Specialisterne i Ballerup får Jonas værktøjerne til at bearbejde sin autisme, og får arbejdet sig op til igen at kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet....

Oplev et foredrag om op- og nedture, om hvad det vil sige at være et ungt menneske med en diagnose. Jonas fortæller gennem trylleri og humoristiske flashbacks historien om sit liv som "menneske".

Kontakt Jonas Kirk - Mit liv som "menneske"

Kontakt Jonas Kirk - Mit liv som "menneske" via formularen her, så vil Jonas Kirk - Mit liv som "menneske" vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.