Kapelmesteren

Prisniveau

Kontakt kunstneren

Hjemby

Områder

Varighed

1,5 time inkl. en lille pause. Prisen er gældende for hele landet.

Profil

Kapelmester Niels Abild, der var rigmandens umulige søn, kommer fra et næsten Downton Abbey hjem. Efter flere kostskoler stak han til søs, jorden rundt 2 gange som messe/dæks dreng med sin klarinet, gik han i land for at spille med de lokale musikere. Startede Kansas City Stompers i 1951, EUs ældste jazzband. Medarrangør af den første Roskilde Festival og KPH jazz festival. Niels kommer med yderligere 2 af DKs bedste musikere, holder foredrag om sit brogede, livlige liv og spiller dejlig musik.

Læs mere...

Mere om Kapelmesteren

Niels Abild, 82 år, kapelmester for Europas ældste Rytmiske orkester, startet i 1951. Igangsætter af utallige festivaller og Roskilde Festivallen tilbage i 1971, og starten på det der blev til Copenhagen Jazz Festival, Musik/jazz klubber 13 stk.

Niels er stadig aktiv. Han har optrådt med et væld af kendte solister, bl.a. a Luis Armstrong, Sanne Salomonsen, Stig Rossen, Michael Bundesen, Otto Brandenburg, Daimi, ja næsten alt der har bevæget sig på den danske scene de sidste 70 år.

Niels kommer fra et velhaverhjem med privatchauffør og egen flyvemaskine allerede i 30'erne. Efter 3 år på Stenhus Kostskole og 1 år i Ribe Katedralskole var lærerne blevet trætte af den uro Niels skabte i klassen. Så tog han til søs i midt 50'erne, først som messedreng, dæksdreng, ungmand, og efter 3 år til søs, hvor han var jorden rundt 2 gange, Cuba, Japan, Australien, Suez, USA, Philipinerne, Indien, Ægypten og mange flere steder, og altid med klarinetten under armen, gå i land hvor mulighederne fandtes og spillet musik hvor i verden der var mulighed for det, og der igennem truffet en masse interessante mennesker, Niels havde også pauser i Danmark ind imellem, hvor han spillede med sit orkester Kansas City Stompers, og endelig i slut 50 bosatte han sig fast i Danmark igen, hvor han 1-2-3 blev indblandet i en masse ting som arrangør. Niels og han musikere har igennem en årrække spillet til alle de store fester, værende sig Kongehuset, Novo og lignende firmaers arrangementer, men også små jazzklubber. Orkestret havde samme position i Danmark, som det populær orkester fra Vild Med Dans, The Antonelli Orchestra, har i dag.

Meningen er, at Niels med yderlige 2 musikere eksempelvis Pianisten Ole Kock Hansen, kendt for sine indspilninger med Niels Henning Ørsted Pedersen, af de mest populære Danske sange, vil spille og ind imellem vil Niels fortælle om sit farverige liv.

Foruden musikken har Niels også haft andre jern i ilden, været golfspiller i næsten 74 år og derigennem mødt og spillet golf med nogle af verdens mest kendte golfspillere i det man kalder Pro Am. Foruden det har han dyrket racerbiler og kørt løb siden starten af 60'erne, senest med Prins Joachim, og meget meget mere.

Der er en TV2 øst udsendelse (Mine forældre burde ikke have fået børn), og yderligere en Kanal Roskilde TV-udsendelse om Niels' liv. Foruden flere TV2-udsendelser om orkesterets 50 og 60 års jubilæum, der kan ses på YouTube.

Kansas City Stompers har udgivet 45 albums, og det er rekord i Danmark. Niels er også nævnt i Den Blå Bog.

Opsætning: Har selv klaver og anlæg med.

Pris: Kr. 9.000,- over hele landet.

Kontakt Kapelmesteren

Kontakt Kapelmesteren via formularen her, så vil Kapelmesteren vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.