NUance - DialogForum

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 1 dag

NUance - DialogForum

Prisniveau

Kr. 15.000 - 20.000

Hjemby

Områder

Varighed

90 min

Profil

NUance vil informere om virkelighed vs. medier; kritisk tænkning, og hvordan det egentligt går med integration. Dette kombineres med personlige fortællinger fra unge fra ghettoer, samt dialog med publikum. De unge fortæller om deres liv, hvor de ofte bliver beskrevet som kriminelle, socialnassere, svære at integrere mm. NUance er på én gang både informativt, sjovt og til tider rørende, og er både relevante for skole- og gymnasieelever, samt virksomheder og faggrupper.

Siden vi var børn, har vi altid været fascinerede af det, der var anderledes. Det uvante. Det ukendte. Sådan tror vi, alle børn har det. Vi er naturligt tiltrukket af det, vi endnu ikke ved, hvad er. Nysgerrige fra naturens side.

Men et eller andet sted i vores opvækst går det galt.

Vi lærer at være bange eller vrede i stedet for nysgerrige; mistænksomme i stedet for åbne.

Adgangen til information har aldrig været større - trods det er det tydeligt, at vi på visse områder fjerner os længere og længere fra hinanden. Opdelt i grupper, med stadigt voksende kløfter imellem os. Fanget i informationsbobler og informationsloops, hvorfra det kan være svært at slippe væk. Vi lytter kun til dem omkring os, som vi i forvejen er enige med; vores venner, familie, og de politikere og kendisser, vi følger på de sociale medier. Det skaber en slags ”hivemind” og et ekkokammer, hvor vi konstant møder bekræftelse, og hvor vores tanker bliver valideret.

Vores inderkreds bliver en ond cirkel af begrænset information; ingen debat, ingen diskussion, blot et ekko af en tanke.

Vi er derfor blevet mere tilbøjelig til at ville promovere vores ideer, som en slags kamp. Vi står bag dem, og associerer os kun med andre, der gør det samme. I stedet for at opsøge rationalitet, når vi deler vores ideer med andre, søger vi blot validering.

Vi skal alle kommunikere med hinanden, hvis vi vil blive klogere - i stedet for at prøve at pådutte hinanden ideer og tankesæt; eller det, som er værre: Forsøge at gøre hinanden tavse.
En af grundene til den manglende nuancerede diskurs i dag, både på de traditionelle medier og på de sociale medier, er at folk ikke bare er villige til at vælge sider og være i ”hold” ... de er afhængige af det, og baserer hele deres identitet heri.

Det bliver alt for hurtigt "os" mod "dem". En kamp om at have ret. Hvis endeligt en debat kommer op at køre, bliver det eneste mål, for alle sider at slå det andet ”hold” eller nedgøre dem. Men sådan behøver det ikke at være. Sådan skal det ikke være.

NUance DialogForum omhandler kritisk tænkning og åben dialog fremfor at grave kløfterne mellem os dybere. Gennem foredraget vil I få input om kritisk tænkning, statistikker om medier vs. virkeligheden, og personlige fortællinger fra unge med indvandre baggrund, som i vil få rig lejlighed til at komme i dialog med og få svar på alle de spørgsmål I er nysgerrige på.

Kontakt NUance - DialogForum

Kontakt NUance - DialogForum via formularen her, så vil NUance - DialogForum vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.