Hekse Historier

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 9 timer

Hekse Historier

Prisniveau

Kr. 3.000 - 6.000

Hjemby

Områder

Varighed

ca. 1 time.

Profil

Historisk formidler, Niels Juul, fortæller levende og underholdende om den største hekseforfølgelse i Danmark, Køge Huskors.

Historisk formidler, Niels Juul, fortæller levende og underholdende om den største hekseforfølgelse i Danmark, Køge Huskors.
Normalt hører man om de spøgeriger, der hjemsøgte en familie, hvor tudser gik på to ben, hvor høns klukkede under sengehalmen og hvor børnene blev besat af onde ånder. Men her graver Niels Juul et spadestik dybere og fortæller om de kvinder, det gik ud over, og hvad der skete i restsalene, hvor historien om Køge Huskors opstod i form af en lang række anklager og bekendelser - mange af dem fremtvunget under tortur. Jeg sætter især fokus på, hvad det var, der skete med døbefonten i kirken, og hvor bekymret myndighederne blev over den hændelse. Så forfærdet blev de, at kongen greb direkte ind i sagen - og måske gjorde den værre.
Køge Huskors er ikke nær så godt dokumenteret som fx Maren Splids sagen fra Ribe. Men hvis man kikker på afskrifterne af rets-dokumenterne, kan et foruroligende mønster alligevel anes.

Kontakt Hekse Historier

Kontakt Hekse Historier via formularen her, så vil Hekse Historier vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.