Jesper Theilgaard

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 1 time

Jesper Theilgaard

Prisniveau

Kontakt kunstneren

Områder

Varighed

30 min. - 2 timer

Profil

Moderator og foredragsholder

Skal du arrangere en debat om naturen, klimaet og klimatilpasning vil jeg gerne være sparringspartner og også styre debatten.

Foredragene har disse overskrifter

- Klimaforandringer - hvad ved vi og hvad er de mulige konsekvenser

- Klima som sikkerhedspolitisk faktor

- Vejrets kulturhistorie: Fra de gamle mundheld over digterne og malerne, der på hver deres måde beskrev det danske vejr.

Moderatoren er vigtig for at en debat eller en informationsaften skal fungere optimalt. Gennem min erfaring fra foredragene kender jeg de fleste faldgruber i en klimadebat, så jeg kan lede debatten udenom og derved for arrangøren det bedste resultat.
———

Foredrag:

Klimaforandringerne er et globalt langvarigt problem, som skal håndteres nu. Det viser al forskning. Jeg vil gerne fortælle om netop den problemstilling i et højaktuelt foredrag.
Vi har lige haft COP28 i Dubai og fået nyt fra FN’s klimapanel, men oveni ser vi jo hændelser verden over blive mere talrige og voldsommere.
Jeg har deltaget i mange konferencer - også internationalt - og kender problemstillingerne. Et foredrag om klima bygges op om arrangørens ønsker til aftenen – debat – foredrag – workshop

Vi skal også være bevidste om, at klimaændringer spiller ind på den store geopolitiske scene, hvor spændinger mellem lande og befolkningsgrupper kan intensiveres på grund af klimaændringer, der har potentiale til at skabe mangel på ikke mindst vand og mad.

Klimaet kan også fortælles gennem en klimakoncert, som det vises i videoen på siden. Her er det musik af Pernille Louise Sejlund mens jeg causerer undervejs. Prisen er dog væsentlig højere end et traditionelt foredrag.

Foredrag om vejret har utrolig mange facetter. Jeg har de senere år fundet mange sjove berøringsflader, hvor vejret spiller ind. Hvem havde forestillet sig at man kan se på vejret i guldaldermalerier eller kombinere de danske sange med vejr og gamle mundheld.

Videoklip


Anmeldelser ( | af Jesper Theilgaard: 4,0 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse )

4
1
5

Anbefalelsesværdigt foredrag

Jesper Theilgaard holdt foredraget Vejret og de danske sange. Det var meget inspirerende, vi sang nogle af de sange som Jesper omtalte og vi fik også et indblik i guldaldermalerierne set med en metrologs øjne. Tilhørerne var mellem 65-90 år og fik en god oplevelse og nyt syn på de danske sange.

Anmeldt af Grete Nielen d. 31. oktober 2012

Kontakt Jesper Theilgaard

Kontakt Jesper Theilgaard via formularen her, så vil Jesper Theilgaard vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.