Peter Johansen

Peter Johansen

Prisniveau

Kr. 2.000 - 4.000

Hjemby

Varighed

1 - 2 timer

Profil

Hvad er Love Jihad? Hvem er ”The Living Dead”? Og hvorfor frygter indiske piger deres svigermor...? Vi kaster et blik på det moderne Indien - er et land, som rykker nærmere, men stadig er ganske misforstået. Indien er verdens største demokrati med verdens næststørste befolkning, og landets økonomi vokser med raketfart. Hvad sker der, lige nu? Og hvad betyder det for os her i Danmark?

Jeg tilbyder en foredrag, der løfter sløret for sider af det moderne Indien:

- Indiens demokrati: En fantastisk præstation eller et kæmpe fupnummer?"
- Tre faser i en kvindes liv: Datter, Svigermor, Enke.
- Fra Bramin til kasteløs: Historien om den guddommelige undertrykkelse
- Hardcore Hindu: Historien om den hindunationale vækkelse
- India Incorporated: Fra plovfure til software
- Bollywood, et spejlbillede af Indien

Lidt om mig selv: Jeg er uddannet Cand. phil i historie med speciale i Britisk Indien, som jeg skrev i Peshawar, Pakistan. Jeg har rejst over det meste af Sydasien siden min første tur i 1990. I dag er jeg tilknyttet Grundtvigs Højskole, og arbejder på en bog om det moderne Indien. Dertil kommer en blog på min hjemmeside, og anvendes løbende som Indiensekspert af Danmarks Radio på P1 og DR2.

Jeg stræber efter at kombinere den gode historie med faglig tyngde. Jeg formidler det store perspektiv med de små fortællinger: den skæve anekdote, det historiske vingesus og dugfriske sager fra det indiske mediecirkus.

Kontakt Peter Johansen

Kontakt Peter Johansen via formularen her, så vil Peter Johansen vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.