Jacob Klaris-Jensen

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 5 timer

Jacob Klaris-Jensen

Prisniveau

Kr. 3.500 - 10.000

Hjemby

Områder

Varighed

Foredragene varer 45 - 90 min med tid til spørgsmål. Korte oplæg laves efter ønske.

Profil

EVENTYR – MOTIVATION - COMMITMENT - MINDSET - TEAMWORK
Tag med Jacob Klaris-Jensen på en fantastisk fortælling, og oplev de eventyr der opstår når man bevæger sig væk fra alfavej, og ud til de fjerneste afkroge af verden for, at bestige nogle af de mest spektakulære tinder. Jacob udbyder foredrag og oplæg til både virksomheder, foreninger og private grupper.

MERE OM JACOB KLARIS-JENSEN
Jacob Klaris-Jensen er bjergbestiger, eventyrer, iværksætter samt en meget levende og rutineret oplægs- og foredragsholder. Jacob er uddannet lærer, og aktiv med eget firma, som arbejder med kurser, events og teamudvikling indenfor områderne "friluftsliv, udvikling og læring".

Jacob Klaris-Jensen har en udpræget passion for bjerge og rejser til fjerne isolerede egne. Jacob startede med at klatre i midten af 1990´erne, og og er i dag en meget erfaren klatrer og bjergbestiger.
Jacobs store hang til ekspeditionsliv og eventyr har ført ham på utallige rejser og ekspeditioner rundt omkring på fjerntliggende kontinenter. Heraf kan bl.a nævnes første krydsning til fods fra syd-nord i Abadares (Kenya), 4x4 Off-road kørsel i Tibets højland, og trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca (Peru). Jacob har besteget mere end 90 bjerge, heraf bestigninger som guide på Elbrus, Kilimanjaro og Aconcagua m.fl. Hertil kommer Jacobs egne ekspeditioner og bestigninger af Gasherbrum II (8035m), Pakistan, samt Peak 6541m (førstebestigning), Kina.
Jacob beretter levende og personligt om kampen for at nå sine mål i bjergene, ofte i et miljø som presser både kroppen og ikke mindst sindet maksimalt. Jacob vil fortælle om den virkelighed, man som bjergbestiger står ansigt til ansigt med, når situationen spidser til og kræver ens fulde fokus. Jacob vil ligeledes berette om det eventyr og de kulturer, som venter én derude hvor den sidste turistbus for længst er vendt om. Men også om de afsavn og konsekvenser, som findes ved at være totalt isoleret i månedsvis langt fra vores moderne liv med wifi, venner og familie.

Jacob Klaris-Jensen laver oplæg efter særlige ønsker, og hvert eneste oplæg justeres til, således det passer det pågældende publikum.

Alle oplæg er kendetegnende ved masser af energi, humor, små anekdoter som alle er krydret med fantastiske billeder og video.

BOOK FØLGENDE FOREDRAG:

1 - BOOK FOREDRAGET - "Being Away – Afhængighed af den barske natur"
Naturen har en gavnlig effekt på os mennesker. Den kan give os storslåede oplevelser, som gør os lykkelige eller gør os bange. hashtag#Naturen giver os oplevelser, stemninger og følelser, som vi aldrig glemmer.
I dette foredrag vil bjergbestiger og eventyrer Jacob Klaris-Jensen berette levende og personligt, om hvad det er, som har fanget ham i en form for afhængighed af naturen. Samt de til tider ekstreme situationer man som bjergbestiger havner i, når det ikke længere bare er åndeløst spændende, men så potentielt farligt, at der er risiko for, at man ikke kommer tilbage. Jacob vil forsøge at sætte ord på, hvorfor den smukke solopgang over Afrikas savanne eller en iskold mørk nat i dødszonen i over 7500m højde kan være årsagen til denne afhængighed af naturen og ”Being Away”-konceptet.

Jacob vil tage udgangspunkt i nogle episke udvalgte og meget forskellige historier fra sine eventyr og ekspeditioner, som alle er krydret med fantastiske billeder og små anekdoter. Som altid vil Jacobs foredrag være kendetegnende ved humor og masser af energi.

2 - BOOK FOREDRAGET - "No Shortcuts to the summit"
I dette oplæg, rettet mod erhvervslivet, beretter Jacob Klaris-Jensen levende og personligt om sin kamp for at nå sine eventyr og mål i bjergene. På disse ture er nøgleordene Målsætning, Fokus, Commitment og Teamwork. Uden disse vigtige egenskaber og kompetencer ville det ikke være muligt at nå toppen. Der findes kort sagt ”No shortcuts to the summit – Only the hard way”.

Jacob vil tage udgangspunkt i nogle episke udvalgte og meget forskellige historier fra sine eventyr og ekspeditioner, som alle er krydret med fantastiske billeder og små anekdoter. Som altid vil Jacobs foredrag være kendetegnende ved humor og masser af energi.

3 - BOOK FOREDRAGET - "GASHERBRUM II - 8000m bjergbestigning i Muhammed tegningernes skygge"
Gasherbrum II er et af verdens højeste bjerge og har siden 1982 været forsøgt besteget seks gange af danskere. Det lykkedes først i 2008, da de to danske bjergstigere Jakob Urth og Jacob Klaris-Jensen 1. august kl. 13.59 via walkie kunne meddele resten af holdet i Base Camp, at de stod på toppen af det 8.035 meter høje bjerg i Pakistan.
Hør den erfarne bjergbestiger Jacob Klaris-Jensen fortælle om ekspeditionen, fra den næsten to år lange forberedelse til påvirkningen fra Muhammedkrisen, hvis efterdønninger betød ekstra risici for gruppen af danskere, der bevægede sig ind i et Pakistan, som i 2008 var et af verdens farligste brændpunkter.

Jacob Klaris-Jensen beretter levende og personligt om kampen for at nå toppen, om den ekstreme belastning, kroppen er udsat for i højden, om afhængigheden af teamet, om den vigtige evne til at træffe de rigtige beslutninger i det barske miljø – samt om hvilke tanker man gør sig, når det, man er i gang med, ikke bare er åndeløst spændende, men også så farligt, at der er en reel risiko for, at man ikke kommer tilbage.

4 - BOOK FOREDRAGET - "MOD, FRYGT & VILJE -Episke fortællinger"
Tag med Jacob Klaris-Jensen på en fantastisk rejse og oplev de eventyr der opstår når man bevæger sig væk fra alfavej og ud til de fjerneste afkroge af verden for at bestige nogle af de mest spektakulære tinder.
Jacob vil igennem foredraget fortælle, hvordan han kommer igennem episke oplevelser såsom at blive taget af en lavine, og ende halvt begravet i sne, flere hundrede meter længere nede af bjerget. Om og at stå ansigt til ansigt med døden i Perus høje bjerge, langt fra civilisationen og uden muligheder for hjælp. Ligeledes hvordan kroppen og sindet reagerer, under det maksimale pres, som den udsættes for i den tynde luft i over 8000 meters højde. Jacob vil ligeledes berette om det eventyr og de kulturer, som venter én derude hvor den sidste turistbus for længst er vendt om. Men også om de afsavn og konsekvenser, som findes ved at være totalt isoleret i månedsvis langt fra vores moderne liv med wifi, venner og familie.

Jacob vil tage udgangspunkt i nogle udvalgte, meget forskellige historier fra sine eventyr, som alle er krydret med fantastiske billeder og små anekdoter. Som altid vil Jacobs foredrag være kendetegnende ved humor og masser af energi.

5 - BOOK FOREDRAGET - "KILIMANJARO - Toppen af Afrika"
Drømmer du om at nå toppen af Afrika? Eller vil du bare gerne høre om verdens højeste fritstående bjerg og en af de Seven Summits, det 5.895 meter høje Kilimanjaro?
Den erfarne bjergbestiger Jacob Klaris-Jensen, der siden 2011 har guidet mange hold danskere til toppen af bjerget, fortæller engageret og vidende om Kilimanjaro, fra de forskellige klimazoner og ruter på bjerget til livet og dagligdagen på en bestigning af Afrikas top. Han kommer ind på både det bedst mulige udstyr, forholdene i lejrene, forberedelse til turen samt hvordan man bedst muligt undgår den højdesyge, som er en reel risiko på Kilimanjaro.

Kilimanjaro ligger i det østlige Afrika, hvor mulighederne for safariture er uendelige, så Jacob Klaris-Jensen vil også komme ind på, hvordan man kan supplere sin bjergbestigningstur med f.eks. et besøg i Serengeti nationalpark – eller slutte turen af med dykning eller solferie på Zanzibar.

EVENTYRET LEVER.....

Kontakt Jacob Klaris-Jensen

Kontakt Jacob Klaris-Jensen via formularen her, så vil Jacob Klaris-Jensen vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.