Jan Edvard

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 3 timer

Jan Edvard

Prisniveau

Kr. 5.000 - 8.000

Hjemby

Varighed

3 gange 45 minutter (Selvfølgelig kan der tales om anden form for spilletid.)

Profil

Jan Edvard kan sit kram, og har siden 2002 været professionel musiker. Han har gennem sin musikalske karriere spillet langt over 1000 jobs, på både store og små scener, og har spillet det meste af landet tyndt i diverse sammenhænge. Den aalborgensiske guitarist, sanger og sangskriver, Jan Edvard, forstår at sprede hygge med fortolkninger af især engelske/amerikanske klassikere skrevet af Bob Dylan, Elton John, Beatles, Tom Petty, Johnny Cash, Creedence m.fl..

Jan Edvard blev født i 1975 i Vesthimmerland, hvor han voksede op på en gård nær Gedsted. Som 8-årig fik han sin første guitar, startede som 11-årig startede sit eget band og som 12-årig skrev han sin første sang sammen med sin søster; et samarbejde der sidenhen skulle tages op igen efter mange års pause.

Allerede i folkeskolen blev Jan Edvard opmærksom på blues-genren, det var et sprog han forstod bedre end andre. Derudover har også den amerikanske rock- og folkgenre har været en stor inspirationskilde for ham. Det er forbilleder som Eric Clapton, Stevie Ray Vaughen, BB. King, Led Zeppelin, Bob Dylan, John Hiatt, Sheryl Crow m.fl. som har haft indflydelse på Jan Edvards musikalske udtryk.

16 år gammel tog Jan Edvard sin guitar på ryggen og flyttede hjemmefra. Nogle år efter slog han sig ned i Aalborg for at studere på lærerseminariet. Efter seminariet besluttede Jan Edvard at satse på musikken i stedet for lærergerningen, og siden har musikken været hans primære erhverv.

Jan Edvard har spillet i et utal af bands og sammenhænge. I 1999 var det spillejobs med duoen Eddie & Michael. Året efter, i 2000, etableredes bluesbandet Michael & The Wimps, som senere kom til at hedde Beggars Blue. Beggars Blue udgav deres første album, Riverman, i 2003.

Det var også i 2003 Jan Edvard grundlagde en af Danmarks mest succesfulde ugentlige bluesjams. Bluesjams startede på Royal Pub i den kendte festgade, Jomfru Ane Gade i Aalborg, men er nu et fast indslag på Café Frederiksberg (Frede) i Vejgaard, Aalborg.

I 2007 udgav Beggars Blue deres andet album Saratoga Needs. Samme år blev Beggars Blue opdaget i Norge, da de spillede under midnatssolen nord for polarcirkelen i byen Svolvær. Beggars Blue har siden dette spillet på de fleste bluesklubber i Norge og været på landsdækkende tv i Norge.

Ved siden af Beggars Blue har Jan Edvard også plejet sine solojobs og andre bands, og sin trang til at skrive sange i en anden genre end bluesgenren. I 2007 genoptog Jan Edvard desuden samarbejdet med søsteren, Lone Juric Sørensen med at skrive sange. I 2008 samlede han et hold bestående af Christoffer Mørk Hede, guitar, Rasmus Boje, Bas og Rasmus Petersen, trommer. Dette hold kom til at hedde ”The Giant Jets” og blev fundamentet for indspildningen af albummet ”Jan Edvard & The Giant Jets”.

Jan Edvard & The Giant Jets blev grundlagt i 2008, og gik i gang med at indspille i Per Chr. Frost studie i sommeren 2009 med Sune Thorbjørnsen (Natural Born Hippies) som producer.Albummet blev mixet af Kristian Thomsen (Tue West, Hush m.fl.).

Deres første single: ”Because of You” udkom i februar 2010. En sang som Jan Edvard havde lagt på hylden i mange år, efter han skrev den i 1997. Genren er amerikansk rock/folk, og sangene er skrevet af Jan Edvard og Lone Juric Sørensen. ”Jan Edvard & The Giant Jets” ”Jan Edvard & The Giant Jets” blev playlistet med singlen ”Because of You” på de danske radiostationer. Desuden har sangen ”Giant Jets” været playlistet på P4.

I 2017 udgav Beggars Blue, nu som trio, deres 3 album, New Boots.

Det er længe siden Jan Edvard har rundet de 1000 spillejobs. Han har spillet på både danske og udenlandske scener; på alt fra værtshuse/caféer/bluesklubber/spillesteder samt festivaler og på tv.
Vær opmærksom på at videoklippet er med band. Bandet "Ramblin´ Midnight" kan også bookes for 12.000,-

Videoklip


Anmeldelser ( | af Jan Edvard: 5,0 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser )

5
1
5

Han var bare god

Han var god til at få folk med og spillede noget rigtig godt og genkendelig musik, som der kunne synges med på.

Anmeldt af Jørn Iversen d. 4. juni 2023
5
1
5

Vælg Jan!

Jan blev booket som overraskelse til guldbryllup. Fra første akkord fangede Jan stemning og publikum!! -helt uden forberedelse fra værtspar, eftersom han var overraskelse. Han fik alle op at danse, og samtlige gæster talte om musikken resten af aftenen!
De allerstørste anbefalinger herfra!!

Anmeldt af Rie Nielsen d. 25. september 2022

Kontakt Jan Edvard

Kontakt Jan Edvard via formularen her, så vil Jan Edvard vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.