Svarprocent

100%

Svartid

Inden for 3 timer

Mikael Vittrup

Prisniveau

Kr. 3.000 - 6.000

Hjemby

Profil

Levende foredrag som beskriver oplevelsen af at blive ramt af en hjerneskade, med alvor, humor og fandenivoldskhed. Mening, livsglæde, bekymringer og hverdagen vil være centrale nøgleord, i kampen for at genvinde livsglæden. Foredraget henvender sig til alle interesserede, og er tankevækkende og livsbekræftende for os alle.

Se en gribende beskrivelse af foredragsholderen og forfatteren her:

https://www.etf.dk/ergoterapeuten/den-lykkeligste-tid-var-de-maaneder-hvor-jeg-var-indlagt

Læs mere...

Mere om Mikael Vittrup

At være hjerneskaderamt – Foredrag med Mikael Vittrup
I 2004 blev jeg ramt af en svær hjerneblødning og har efterfølgende gennemgået et langt og lærerigt behandlings- og rehabiliteringsforløb. I dag er jeg overordnet set en velfungerende mand og uddannet ergoterapeut. At vende tilbage til tilværelsen som et helt menneske har været en kamp og en proces, der har medført et væld af tanker. Jeg kan hermed præsentere min egen oplevelsesfortælling set fra en såvel personlig som faglig vinkel. Foredraget tager udgangspunkt i min selvbiografi Flyvske Tanker (https://www.saxo.com/dk/flyvske-tanker_epub_9788791822483) som jeg skrev umiddelbart efter endt behandling. Mit mål med foredraget er at give tilhøreren et indblik i min historie, mine erfaringer, bekymringer og udfordringer i livet som hjerneskaderamt.
For den faglige lytter er der stærke koblinger imellem mine egne erfaringer som patient og rehabiliteringen set med faglige professionelle øjne.
For den menneskelige lytter er der stærke følelser i spil under hele foredraget.
Mening, livsglæde, bekymringer og hverdagen vil være centrale nøgleord. Problemer ved at vende tilbage til tilværelsen er et omdrejningspunkt, jeg behandler under hele foredraget og giver anledning til en række spørgsmål, som jeg belyser og diskuterer:
Hvordan vender man tilbage til en almindelig hverdag og finder mening i de daglige gøremål?
Hvordan genvinder man et positivt syn på sig selv og tilværelsen, når der hidtil kun har været fokus på alle problemerne, og det man ikke kan?
Hvordan slipper man af med tanker, spekulationer og bekymringer, som ødelægger meningsfuldheden i hverdagen og nedsætter livskvaliteten?
Hvordan bliver det nyindlærte overført til den virkelige verden?
Hvorfor og hvad gør det vanskeligt at vende tilbage til tilværelsen efter endt rehabilitering?
Min oplevelse af dagligdagens gøremål under mit eget rehabiliterings forløb, så som; at gå i bad, at handle ind, at lave mad, gennemgås detaljeret, hvor jeg ligger op til spørgsmål og debat.

Videoklip

Anmeldelser ( | af Mikael Vittrup: 4,0 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser )

4
1
5

Barsk historie fortalt med humor

Ældresagen havde inviteret til foredrag med Mikael Vittrup i Rødding Aktivitetshus. Alle tiders foredrag hvor den barske historie bliver fortalt, så der er plads til både grin, alvor og eftertænksomhed. De mange spørgsmål blev besvaret og alle fik noget med hjem.

Anmeldt af Mette Grønning Lange d. 3. april 2019
4
1
5

Mikaels historie er ærlig og skarp med rum til eftertanke

Mikaels historie har substans og bliver leveret med ærlighed, skarphed og jysk humor. Mikael fik en hjerneblødning som 22 årig og med den egen erfaring og sin faglige indsigt som ergoterapeut formår han at skubbe til sine medmenneskers og de sundhedsprofessionelles viden og selvforståelse.
Mikael siger det meget rammende selv: "Jeg kunne have ønsket mig, at ergoterapeuterne havde udfordret mig mere, så jeg havde oplevet nogle udfordringer, mens jeg endnu havde mit sikkerhedsnet som indlagt. Hvis de havde taget mig med i Bilka i myldretid, ville det have lagt grobund for større indsigt og selvforståelse. Mit opråb er, at terapeuterne i højere grad tager fløjlshandskerne af, for nederlag er faktisk en nødvendighed, når man skal lære sig selv at kende på ny, og skal lære at fungere i hverdagen. Selvforståelse bør være det primære fokus inden for neurorehabilitering". Selvindsigten har Mikael fået og nu deler han glædeligt ud af den til andre - en mulighed vi kun kan anbefale.

Anmeldt af Ergoterapeutforeningen d. 28. marts 2019

Kontakt Mikael Vittrup

Kontakt Mikael Vittrup via formularen her, så vil Mikael Vittrup vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.