Mikael Vittrup

Svarprocent

100 %

Svartid

Inden for 2 dage

Mikael Vittrup

Prisniveau

Kr. 3.000 - 6.000

Hjemby

Profil

Levende foredrag som beskriver oplevelsen af at blive ramt af en hjerneskade, med alvor, humor og fandenivoldskhed. Mening, livsglæde, bekymringer og hverdagen vil være centrale nøgleord, i kampen for at genvinde livsglæden. Foredraget henvender sig til alle interesserede, og er tankevækkende og livsbekræftende for os alle.

Se en gribende beskrivelse af foredragsholderen og forfatteren her:

https://www.etf.dk/ergoterapeuten/den-lykkeligste-tid-var-de-maaneder-hvor-jeg-var-indlagt

At være hjerneskaderamt – Foredrag med Mikael Vittrup
I 2004 blev jeg ramt af en svær hjerneblødning og har efterfølgende gennemgået et langt og lærerigt behandlings- og rehabiliteringsforløb. I dag er jeg overordnet set en velfungerende mand og uddannet ergoterapeut. At vende tilbage til tilværelsen som et helt menneske har været en kamp og en proces, der har medført et væld af tanker. Jeg kan hermed præsentere min egen oplevelsesfortælling set fra en såvel personlig som faglig vinkel. Foredraget tager udgangspunkt i min selvbiografi Flyvske Tanker (https://www.saxo.com/dk/flyvske-tanker_epub_9788791822483) som jeg skrev umiddelbart efter endt behandling. Mit mål med foredraget er at give tilhøreren et indblik i min historie, mine erfaringer, bekymringer og udfordringer i livet som hjerneskaderamt.
For den faglige lytter er der stærke koblinger imellem mine egne erfaringer som patient og rehabiliteringen set med faglige professionelle øjne.
For den menneskelige lytter er der stærke følelser i spil under hele foredraget.
Mening, livsglæde, bekymringer og hverdagen vil være centrale nøgleord. Problemer ved at vende tilbage til tilværelsen er et omdrejningspunkt, jeg behandler under hele foredraget og giver anledning til en række spørgsmål, som jeg belyser og diskuterer:
Hvordan vender man tilbage til en almindelig hverdag og finder mening i de daglige gøremål?
Hvordan genvinder man et positivt syn på sig selv og tilværelsen, når der hidtil kun har været fokus på alle problemerne, og det man ikke kan?
Hvordan slipper man af med tanker, spekulationer og bekymringer, som ødelægger meningsfuldheden i hverdagen og nedsætter livskvaliteten?
Hvordan bliver det nyindlærte overført til den virkelige verden?
Hvorfor og hvad gør det vanskeligt at vende tilbage til tilværelsen efter endt rehabilitering?
Min oplevelse af dagligdagens gøremål under mit eget rehabiliterings forløb, så som; at gå i bad, at handle ind, at lave mad, gennemgås detaljeret, hvor jeg ligger op til spørgsmål og debat.

Kontakt Mikael Vittrup

Kontakt Mikael Vittrup via formularen her, så vil Mikael Vittrup vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.