BaneGaarden - Københavns kulinariske knudepunkt. På DSBs baneterræn mellem Vesterbro og Sydhavnen findes en, indtil for kort tid siden, uopdaget lokation, der kombinerer vild natur, unikke gastronomiske øjeblikke, autentiske og rustikke lokaler fra en svunden tid samt uanede muligheder for alverdens events, begivenheder og arrangementer, alt sammen gjort i bæredygtighedens og naturens ånd. BaneGaarden, med sine ni trælader, blev oprindeligt bygget i 1909 af DSB, som opbevaringslagre til træ og materialer, der skulle bruges til opføring af togbaner. Fra 1950 blev laderne forladt, mens naturen fik sin storhedstid, men i 2019 gennemgik de ni trælader med 1,5 hektar vild natur en gennemgribende renovering, til det der i dag er BaneGaarden. Restaureringen er sket ud fra bæredygtige tankegange med genanvendelse og godt håndværk i fokus, for at bevare så meget af det oprindelige som muligt. Herved er træladerne på ny blevet bragt til live som et grønt fyrtårn i København. Her danner bygninger rammerne for en økologisk landsby, der fremstår som et fredfyldt åndehul og gastronomisk samlingspunkt - langt fra storbystøjen, men alligevel midt i byen. BaneGaarden, med sine vildhaver, væksthus og genoplevede lader kan huse op til 650 mennesker. Her findes altså en grøn oase, der tilbyder alt hvad hjertet begærer; moderne, rustikke og autentiske rammer, smagfulde gastronomiske øjeblikke, unikke faciliteter med alverdens muligheder samt høj service med et imødekommende personaleteam.
BaneGaarden byder på tre autentiske lader, to "mellemrum", beliggende mellem laderne, et væksthus, et intimt bageri samt hyggelige omgivelser med en gårdsplads og vild natur. Laderne stod oprindelig som tre separate bygninger, men er idag koblet sammen gennem de to lokaler kaldet "Mellemrum". Herved fremstår de, som en stor bygning med mulighed for at åbne op for alle lokalerne, hvilket giver en kapacitet på op til 418 personer. Alle disse lokaler har en unik fremtoning med en kombination af nyt og gammelt. Dette kommer til udtryk gennem de gamle fritstående bjælker samt fritlagte bjælker i loftet, der er bevaret i den oprindelige stand, som sammenflettes med en rustik og moderne indretning med tørrede blomster, store restaurerede vinduesvægge, træmøbler og papirslamper. Tilsammen skabes en autentisk, hyggelig og varm atmosfære, som indbyder til koncentration, fordybelse og kreative ideer. Med de store vinduespartier trækkes det naturlige lys ind i lokalet, hvor den vilde natur bliver en del af indretningen. Laderne og mellemrummene er fleksible og kan udformes og tilrettelægges efter alle kunstens regler.
Foruden den store længe med laderne, findes også et unikt lokale midt i BaneGaardens vilde natur. Her er Væksthuset, der udgør et stort drivhus omgivet af grønne planter og skov. Med disse omgivelser, som omkranser Væksthuset, skabes en helt særlig atmosfære, hvor forbindelsen mellem ude og inde flyder sammen til et. Her er mulighederne mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I ønsker at benytte dette særlige sted.
Yderligere byder Perron, et hyggeligt bageri, velkommen indenfor til mindre og intime arrangementer på op til 32 personer. Lokalet er holdt i en enkel, lys og indbydende stil, der er ideel for enhver sammenkomst.
På den 1,5 hektar grund, hvor skoven og de vilde planter får lov at gro, findes uanede muligheder for afholdelse af udendørs arrangementer. Her er bl.a. Gårdspladsen, hvor det er muligt at opstille borde i lange rækker, scene, boder til messe og meget mere, så I kan afholde arrangementer for op til 650 mennesker. Foruden Gårdspladsen findes Sporvognen, der også er et hyggeligt udendørs miljø med fleksible løsninger alt efter, hvad I har i tankerne.
Hos BaneGaarden er den bæredygtige tilgang også implementeret i forplejningen. Derfor er menuerne nøje sammensat ud fra sæsonens råvarer, for udelukkende at benytte råvarerne, når der i aller bedst. Her er der fokus på lokale råvarer af højeste kvalitet, hvilket sikrer den bedst mulige smagsoplevelse. Samtidig er det gode håndværk i højsædet, hvor alle serveringer tilberedes med omhu og sans for detaljen. Her bliver der ikke gået på kompromis med disse fokuspunkter, og derfor kan BaneGaarden hver gang præsentere unikke gastronomiske øjeblikke, som vil sende jeres smagsløg ud på en kulinarisk rejse gennem smag, tekstur og konsistens.
Foruden de unikke lokaler og omgivelser samt den smagfulde forplejning tilbyder BaneGaarden også et serviceniveau ud over det sædvanlige. Personalet har stort erfaring indenfor såvel planlægning som afvikling af arrangementer og events i alle afskygninger. Hos BaneGaarden vil I derfor være i kyndige hænder, og personalet vil være med jer hele vejen. Eventpersonalet står klar til at tilrettelægge og skræddersy jeres arrangement, så alt fra udformning, udstyr og design af lokalerne til forplejning og aktiviteter opfylder jeres ønsker og ideer. Her vil personalet sørge for alt det praktiske, så I kan fokusere på den arbejdsmæssige dagsorden og få mest muligt ud af arrangementet. På den store grund, vil det altså også være muligt, at tilføje forskellige aktiviteter og teambuilding-sessions, hvis I ønsker at kombinere det arbejdsmæssige med sociale aktiviteter.