Martin Lund

Prisniveau

Kr. 5.000

Hjemby

Varighed

1. time

Profil

Journalist, forfatter og historienørd.

Danskeren der vandt Anden Verdenskrig.
I slutningen af maj måned 1940 ringer præsident Roosevelt til dansk/amerikaneren William S. Knudsen der er øverste direktør for verdens største industrivirksomhed General Motors i Detroit. Roosevelt ønsker at Knudsen skal komme til Washington for at genopbygge amerikansk forsvar og stå i spidsen for at fremstille alle de våben som de allierede får brug for under krigen. Det er en gigantisk opgave som Knudsen påtaget sig og han kan kun løfte opgaven fordi han er så dygtig en industrimand, som han er.
Historien om hvordan han gjorde det og hans vej fra Kartoffelrkkerne til toppen af det amerikanske samfund, er et eventyr, der handler om at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt med de rigtige kvalifikationer. Han er stort set glemt her i landet – mærkeligt nok, for han er en af de største og mest betydningsfulde danskere i nyere tid.
Journalist, forfatter og historienørd Martin Lund har netop udgivet bogen BIG BILL, der handler om dansk/amerikaneren William S. Knudsens utrolige liv og gerninger.
W. S. Knudsen var æresmedlem af Ingeniørforeningen og Dansk Industri og hans betydning for amerikansk (og også dansk) industri, kan ikke overvurderes. Her i landet stod han bag etableringen af både Ford og GM fabrikkerne i København.

Kontakt Martin Lund

Kontakt Martin Lund via formularen her, så vil Martin Lund vende tilbage hurtigst muligt. Det er gratis. Du er ikke forpligtet til at benytte det tilbud du modtager.